Ju e dini tashmë  listën dhe arsyet pse duhet të pini më shumë ujë – ndihmon në skuqjen e toksinave, mbart lëndë ushqyese të rëndësishme në tru, etj. Por rezulton gjithashtu që mbajtja e shisheve të ujit të pajetë mund të ndihmojë në parandalimin e dhimbjeve të kokës për disa njerëz.

 Por sa H20 duhet të konsumoni? Ekspertët rekomandojnë rreth 13 gota në ditë për burrat dhe rreth nëntë për gratë. Kjo nuk është shumë larg nga mençuria konvencionale që ju duhet të zvogëloni tetë 8 ml gota në ditë.

 Një studim i fundit i botuar në Doracakun e Neurologjisë Klinike 1 tregoi se ata që vuajnë nga migrena kanë tendencë të jenë më të ndjeshëm ndaj dehidrimit. Pjesëmarrësit e studimit që pinin katër gota ujë shtesë në ditë, mbi marrjen e tyre të rregullt, pësuan 21 orë më pak dhimbje gjatë periudhës së studimit.

më shumë informacione se si uji i pijshëm mund t’ju ndihmojë të menaxhoni dhimbjen në kokë.

Burimi: https://www.excedrin.com/headaches/prevention-tips/how-to-prevent-dehydration-headaches/